Home » Nieuws » Groep 7 archief » Groep 7: de verkeersexamens

Groep 7: de verkeersexamens

Dit jaar was er gekozen om het theoretisch verkeersexamen digitaal te laten afnemen. Het voordeel hiervan zou zijn dat de kinderen niet alleen meerkeuzevragen zouden maken, maar ook beeldmateriaal te zien zouden krijgen waardoor het meer gevoel zou krijgen met de werkelijkheid. 

Helaas is het door diverse storingen en technische problemen niet gelukt om het examen digitaal te maken. Zo lag de server plat op de dag van het examen en konden de leerlingen op een later moment niet inloggen met hun persoonlijke inlogcodes. Zodoende heb ik ervoor gekozen het examen toch maar op papier te laten maken. De resultaten hiervan worden de maandag na de vakantie bekend gemaakt.

Op woensdag 15 mei zal het praktisch verkeersexamen plaatsvinden. De route heeft u als het goed is vandaag per e-mail ontvangen. Op deze dag zullen de kinderen individueel een route fietsen waarbij ze beoordeeld worden op het fietsveiligheid. Mocht u het prettig vinden kunt u met uw kind voor 15 mei de route een keer fietsen zodat u gevaarlijke punten alvast kunt doorspreken. Ook zoeken we voor die dag nog ouders die willen helpen met het beoordelen op de route van alle groepen die langs gaan komen. Diverse scholen zullen die dag hun praktisch verkeersexamen uitvoeren, waarbij wij als school gevraagd zijn een post te bemannen van 8.40 – 11.30 uur. Ook is het fijn als er ’s ochtends wat ouders met ons meefietsen naar de locatie, zodat dat ook veilig verloopt.