Groep 5 druk met werkstuk

Op donderdag werken we in groep 5 aan een werkstuk. De kinderen hebben hiervoor allemaal een onderwerp gekozen. Bij dit onderwerp hebben ze informatie verzameld en dat wordt verwerkt in een werkstuk. Het werkstuk bevat een inleiding, inhoudsopgave, ten minste 4 hoofdstukken, een nawoord en een bladzijde waarop vermeld wordt welke boeken/websites zijn gebruikt. Inmiddels zijn alle kinderen begonnen met het in het net schrijven van de hoofdstukken. De kinderen leveren het in bij de leerkracht en dan komt er een blad bij met een beoordeling.

Na het werkstuk gaan alle kinderen een spreekbeurt geven. Dat mag over hetzelfde onderwerp gaan als het werkstuk, maar het mag ook een nieuw onderwerp zijn. De spreekbeurt wordt thuis voorbereid. Binnenkort hangt de intekenlijst in de klas met data voor de spreekbeurten.