Ozobot

Sinds twee weken hebben we een Ozobot. We hadden al weleens naar de Ozobot gekeken, maar eigenlijk nooit echt uitgeprobeerd. Maar vorige week zijn we naar filmpjes gaan kijken en hebben het met de klas uitgeprobeerd. Het was heel leuk om te zien hoe dat kleine robotje de lijnen volgde. Later die week mochten we ook in tweetallen de eerste les doen. Ik was met Guusje en we hadden echt super veel zin om “baby goegoe” uit te proberen. We mochten op donderdag. We moesten hem op de lijnen zetten en dan zou hij die lijnen gaan volgen. Dat deed hij gelukkig ook. Daarna moesten we nog twee kleurcodes kiezen. Als die dan over de code zou rijden, zou hij iets gaan doen. Wij hadden gekozen voor sneller gaan en zig-zaggend rijden. Het was heel schattig en leuk om te zien hoe hij over de lijn reed!! We gaan nu elke week een opdracht doen. ~ Lora, groep 8 ~

Ozobot aan het werk!