Groep 5: raadsel van de week

Vrijdag voor de vakantie was het tijd om carnaval te vieren. De kinderen hadden zich mooi versierd en hebben lekker gedanst op carnavalsmuziek. Om 3 uur mochten de ouders komen kijken naar alle prachtige muizenkamers die gemaakt waren. Toen was het tijd voor een weekje vakantie. We pakken nu de lesstof weer op. Bij geschiedenis zijn we druk bezig met de tijd van de verlichting. We hebben meer geleerd over Eise Eisinga, die een prachtig planetarium gebouwd heeft in zijn huis, 100-en jaren geleden. Je kunt het nog steeds bekijken. Dat is in Franeker, in Friesland.

Deze week gaan we beginnen met het raadsel van de week (geïnspireerd door “grej of the day” uit Zweden). De kinderen krijgen op donderdag een blad met een aanwijzing. Dat gaat mee naar huis. Wie kan het raadsel oplossen? Ouders mogen thuis meehelpen. Op vrijdag volgt een microles en dan wordt de oplossing bij de wereldkaart geplaatst. Komt u over een paar weken maar eens kijken in de klas!

muizenhuiskamer van Maarten