Crea-Opdracht ‘licht en lucht’

Deze week hebben we een crea-opdracht gekregen van papier, waarbij je een huis moest maken met zo veel mogelijk ramen. De opdracht ging een beetje over vroeger. Vroeger was een longziekte, TBC. Om daarvan te genezen moest je naar een sanatorium. Dit was een gebouw waar heel veel schone lucht was. De gebouwen werden gemaakt met heel veel licht. Daar hebben we dus een beeldende vormingles over gekregen: maak een huis met veel licht van papier. We moesten verschillende vormen van ramen maken, maar er moest wel veel licht doorheen kunnen. Er werden groepjes gemaakt en ik kwam met Jodth. De juf legde het uitgebreid uit en iedereen snapte het daardoor meteen. We gingen meteen aan de slag. Jodth en ik hebben meteen een plan uitgestippeld en zijn begonnen. Jodth heeft zijn fantasie erg veel gebruikt bij zijn eerste verdieping. Op dinsdag zijn we verder gegaan. Het was gezellig en we zijn een stuk verder gekomen. Volgende week maken we de opdracht af en dan spreken we ook nog even na.

Lana, groep 8

Een paar verdiepingen op elkaar