Alles gaat zijn gangetje

De cito’s zitten er weer op, de vakantie is weer voorbij, sterker nog, de volgende vakantie staat alweer bijna voor de deur…..

De kinderen van groep zes zijn lekker aan het werk. Werkstuk, toetsen, het muizenhuis, van alles gebeurt er in de klas en ze blijven lekker bezig.

We zijn er bijna achter of meneer Kartoni zijn diamanten ring nog vindt of dat hij toch gestolen is door zuster Corina of zuster Olie. En dat is erg spannend. Want ook al kun je tegenwoordig alles digitaal doen, voorgelezen worden is en blijft toch wel erg leuk. De kinderen zitten allemaal gespannen te luisteren en leven mee.

sdr

En natuurlijk is voorlezen niet alleen leuk, spelenderwijs wordt de woordenschat van de kinderen vergroot. Ook de taalontwikkeling en het verhaalbegrip worden vergroot. Allemaal dingen die van belang zijn. (Dus, ouders van groep zes, ook thuis is het leuk en belangrijk om voor te lezen…………)