Kanjertraining

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met de Kanjertraining. We hebben over verschillende onderwerpen gepraat. Wat we als eerste leerden, waren de verschillende bedoelingen van de petten: de witte pet was de pet van vertrouwen; dan had je de andere kleuren die daar bij hoorden: rood, geel en zwart. Daarna hadden we wat spelletjes waarbij we elkaar moesten kunnen vertrouwen. Dat vonden we heel erg leuk.

We hebben de week daarna een spel met onze blokjes gedaan, waarbij één kind in het midden van de kring ging zitten en zijn ogen dicht moest houden; dan moest iedereen zijn blokje dicht bij een pet zetten en uitleggen waarom die hem daar heeft gelegd.

Ook hebben we over het motortje en het benzine pompje geleerd; dat is als bijvoorbeeld een kind niet zo aardig doet, iemand een beetje zit te pesten, en een ander kind dat grappig vindt. Dan gaat degene die pest het alleen maar leuker vinden. De pester is het motortje en de ander geeft hem steeds benzine.

Deze week hebben we over de media geleerd, dat er soms nare berichten zijn. Ik ben blij dat deze nare dingen die kunnen gebeuren, niet in onze klas gebeuren!

Noëmi.