Hoe hoog kun je een toren bouwen van papier als je alleen maar een lijmstift hebt?

De afgelopen twee crea-lessen is er door alle kinderen druk gebouwd aan hun torens. De opdracht was om van papieren stroken en een lijmstift een zo hoog mogelijke toren te bouwen. En hoog kwamen ze!

dav

Eerst werd er op stoelen gestaan, toen op tafels en uiteindelijk werd er langs de trap verder gebouwd. We hebben wel ontdekt dat er een maximum hoogte is, op een gegeven moment kunnen de onderste kubussen het gewicht van de kubussen erboven niet meer dragen. Er werden steunberen gebouwd, extra stroken aangebracht, de torens werden van boven vastgehouden maar helaas, de zwaartekracht won het toch bij de meeste toren. En het bleek bijna onmogelijk om hem dan nog te verplaatsen. Er zijn ook bijna geen torens heel thuis aangekomen, de meeste waren al gesneuveld voor ze deur door waren. Maar ach, de meeste lol zat hem dan ook in het bouwen.

sdr