Drukke dagen voor groep 6

Groep 6 heeft een drukke, maar leuke periode achter de rug. Om te beginnen was er het (tijdelijke) afscheid van juf Marlies en het wennen aan een nieuwe juf. En dat gebeurde in een van de meest spannende periodes van het jaar, de Sinterklaastijd! Juf Marlies kwam nog wel even terug om bij het Sinterklaasfeest te zijn en zo konden wij samen zien dat de kinderen allemaal goed hun best hadden gedaan om een mooie surprise en leuk gedicht te maken voor een ander.

De week erop zijn we op vrijdag naar het UCK gegaan, de kinderen mochten dirigenten helpen om een kinderkoor te leren dirigeren. Ze hoefden niet alleen te zingen maar mochten ook kennis maken met “the big five”, harp, trombone, hobo, fagot en een cello. En zelfs na maar tien minuten instructie klonk het concertje uiteindelijk erg leuk.

Natuurlijk was er ook nog het optreden op zondag in de Nicolaikerk en op maandag mochten we naar het “Kerstival” in het Catharijne Convent. Dit was een leuke interactieve tentoonstelling over Kerstmis.

En er wordt tussendoor ook nog geoefend voor het kerstspel in de kerk. Druk, druk, druk en dan moet er ook nog geleerd worden….. Gelukkig doen de kinderen ook dat goed en doen ze hard hun best in de klas om het gezellig te maken en lekker door te werken.

dav