Groep 5

De herfstvakantie zit er weer op. Hopelijk heeft iedereen genoten van de vrije dagen en alle leuke dingen die zijn gedaan. In de klas gaan we deze week starten met de Kanjerlessen. In groep 5 gaan we dat op vrijdag doen. We gaan starten met het introductieverhaal.

Op donderdag hebben we Engels en dat vinden de kinderen heel leuk. We hebben inmiddels het eerste thema afgesloten. Hierin hebben we geoefend met jezelf voorstellen, tellen tot 20, landen in het Engels en het benoemen van personen (zoals mum, dad etc). In thema 2 gaat het over eten en drinken en hoe de maaltijden heten in het Engels (breakfast, lunch, diner). De kinderen maken oefeningen in het werkboek, zingen liedjes en houden gesprekjes met elkaar.

Bij geschiedenis is het tweede thema gestart. Dat gaat over ridders en kastelen. Martine Letterie heeft een aantal leuke boeken geschreven over de middeleeuwen, geschikt voor kinderen in groep 5 (Een valk voor Berend, Berend en de roofridders).