Bright Ideas Challenge

Op 17 oktober had de Koorschool studiedag, maar groep acht ging die dag naar Den Haag voor de Bright Ideas Challenge. Dit is een wedstrijd waarbij kinderen uit groep acht van scholen uit heel Nederland ideeën bedenken voor drie grote problemen. De problemen waren dit jaar: iedereen heeft recht op schoon drinkwater, iedereen heeft recht op drie fatsoenlijke maaltijden per dag en er zijn niet genoeg duurzame manieren om aan energie te komen. Er waren in heel Nederland ongeveer 1000 groepjes van leerlingen die een oplossing voor één van de problemen zochten en de beste 15 groepjes werden in Den Haag uitgenodigd. Elk groepje had een eigen naam gekozen. Het groepje van de KKS met de naam: ‘De rode zon’  was een winnend groepje en daarom mocht onze hele groep acht dus met de bus naar Den Haag. Op het festival was heel erg veel te doen: er was een reuzenrad, je kon in verschillende laboratoria proefjes doen, je kon racen met autootjes die rijden op zout water en nog veel meer. De prijsuitreiking  was erg leuk met tussendoor allemaal proefjes van een professor. Helaas won de Koorschool niet, maar dat voorkwam niet dat het een leuke dag was.

Trix, groep 8