Groep 7: Eigen portret, debatteren en de Koorschool Kanjer

De weken gaan hard, wat betekent dat we het naar ons zin hebben in groep 7. Het is op dit moment een vol programma, met onder andere de Kinderboekenweek, de driehoeksgesprekken en tussendoor ook nog een studieweekend.

Voor de Kinderboekenweek hebben we een heuse voorleeswedstrijd gehouden in onze groep, waarbij veel kinderen heel leuk hebben voorgelezen. Met de groep is besloten dat Vera komende vrijdag bij de afsluiting van de Kinderboekenweek een stukje zal voorlezen namens groep 7.

Elke twee weken debatteren we in de kapel over stellingen die de kinderen zelf inbrengen. Dit keer had Aron de stelling bedacht: “Games worden leuker als met in-game aankopen”. Het werd een hele goede discussie waarbij sterke argumenten werden bedacht.

Om goed te kunnen zien wie er nu precies in onze klas zitten zijn we begonnen met het maken van portretten, maar dan wel op een bijzondere wijze. Ze tekenen ze namelijk op basis van het spel “Minecraft”, waarbij de portretten in pixels/blokjes getekend worden. De resultaten zullen eind deze week in de klas te bewonderen te zijn.

Sluiten we deze week af met het noemen van de wisseltrofee voor de Koorschool Kanjer in groep 7. Elke week stellen we een doel van de week, bijvoorbeeld “ik werk rustig tijdens de lessen”. Ottilie mocht als eerste de beker in ontvangst nemen en zal de hele week op haar tafel te zien zijn.