Home » Team » Irene

Irene

Mijn naam is Irene van Ditmarsch. Ik ben in 1976 van de Pedagogische Academie gekomen en ben daarna als leerkracht gaan werken in het basisonderwijs.

Na de geboorte van mijn vier kinderen ben ik er enkele jaren tussenuit geweest, maar inmiddels werk ik ruim 30 jaar en vind ik het nog elke dag geweldig om juf te zijn. Met een klas ergens aan beginnen en samen hard werken om goed voorbereid naar het volgende leerjaar te gaan; dat is een mooie drijfveer.

Ik ben intern contactpersoon voor de leerlingen. Verder heb ik leren observeren met behulp van de theorie van de basiscommunicatie en heb ik een Post hbo-opleiding hoogbegaafdheid gevolgd, zodat ik samen met mijn collega’s beter in staat ben om kinderen die meer begaafd zijn goed te kunnen begeleiden.

Het coördineren van het leesonderwijs vormt een vast onderdeel van mijn werk.

Op de Koorschool heb ik in alle groepen les gegeven. De laatste jaren als leerkracht van groep 5 en momenteel van groep 8.