Home » Nieuws » Groep 5 archief » Natuuropdracht op het schoolplein.

Natuuropdracht op het schoolplein.

Op vrijdag 13 april zijn we met een werkblad en een onderlegger naar buiten gegaan. Alle kinderen hebben een plekje op het schoolplein uitgezocht, waar ze iets van de natuur hebben omschreven en nagetekend. Op de tweede helft van het werkblad deden ze een voorspelling: hoe zal het er hier over ongeveer een maand uitzien?

Afgelopen vrijdag was de vervolgles. Op precies dezelfde plek hebben we nog eens goed gekeken en getekend. Dat zorgde vaak voor een verrassing! Bijvoorbeeld: de appelboom heeft nog geen appels. Of: op de plek waar eerst een bloem bloeide, ligt nu een stapel snoeiafval. Daarnaast viel het veel kinderen op hoe ontzettend groen het is geworden.

Wie benieuwd is naar het resultaat, kan in de klas een kijkje nemen. De werkbladen hangen aan de muur.

Juf Marlies