Home » Nieuws »

De Koningsspelen waren ook dit jaar weer een daverend succes. Met behulp van veel hardwerkende ouders, enthousiaste kinderen, alle collega’s en niet te vergeten een heerlijk zonnetje hebben we er een heerlijke dag van gemaakt.

Na een heerlijk ontbijt verzorgd door de Jumbo kon het sportieve deel van de dag van start gaan. De opzet van dit sportieve deel was dit jaar iets anders dan de voorgaande jaren. De groepen namen het dit jaar in teams tegen elkaar op bij de onderdelen voetbal, volleybal, handbal en basketbal. De kinderen uit groep 4, 5 en 6 gingen het net als groep 7 en 8 onderling de competitie aan. Dit onder de bezielende leiding van een aantal ouders die de wedstrijden strak doch rechtvaardig wisten te fluiten.

Nadat de eerste rondes afgelopen waren was het tijd voor de sponsorloop. Ook dit jaar hadden alle kinderen weer veel sponsoren geregeld voor de stichting Wij Helpen Nepal. De kinderen uit groep 4, 5 en 6 gingen als eerste van start en gaven alles wat ze in zich hadden. De toegenomen hitte zorgde er echter voor dat sommige kinderen het wel erg zwaar kregen, waardoor de loop iets eerder werd afgebroken. De kinderen werden allemaal goed opgevangen en opgelapt door de aanwezige ouders. In verband met de hitte is voor groep 7 en 8 besloten dat de sponsorloop qua tijd te halveren. Zodoende kon iedereen hem heel goed uitlopen en werden de rondjes als beloning verdubbeld.
Toen iedereen uitgerust was van de sponsorloop en lekker geluncht had kon gestart worden met het tweede deel van de sportcompetitie. Er werd fanatiek gestreden tot de laatste wedstrijd om zodoende mogelijk tot winnaar gekroond te worden van de dag. De prijzen gingen uiteindelijk naar De Oranje Superstars en De Vijf Biggetjes, maar iedereen heeft de dag gevierd met een welverdiend ijsje.

Nogmaals dank aan alle ouders die op wat voor manier dan ook hebben bijgedragen op deze dag. Zonder jullie was het nooit gelukt!