Home » Nieuws » Groep 7 archief » Nieuws uit groep 7

Nieuws uit groep 7

30 januari 2018
Deze week kon er weer ‘gewoon’ gewerkt worden. We zijn met een formulier begonnen voor zelfstandig werk, waarbij de kinderen eerst hun eigen zelfstandig werk gaan inplannen op de momenten dat ze hier aan kunnen werken. We zijn daar nu anderhalve week mee bezig en voor een aantal kinderen werkt dit al erg goed en geeft het hen overzicht.

Vandaag zijn we ook weer een stapje dichterbij gekomen in de ontdekking van onze professor. De kinderen wisten al drie vaktermen die bij de professor: articulatie, foneem en convergentie. Ook zijn ze te weten gekomen dat de hobby’s van de professor lezen, reizen, wandelen en musea bezoeken zijn. Door met coördinaten aan de slag te gaan is vandaag ontdekt dat onze professor op de Drift 12 werkt voor de faculteit Geesteswetenschappen. De kinderen zijn erg enthousiast!

Ook zijn de kinderen erg gemotiveerd en serieus bezig met de werkstukken. Het is fijn als jullie de kinderen helpen herinneren dat als ze materiaal mee naar huis nemen, dat ze dit op vrijdag ook weer bij zich hebben.