Margareth

Mijn naam is Margareth Iping, en ik ben geboren en getogen in Amsterdam. In die stad studeerde ik zang aan het conservatorium en woonde ik geruime tijd. Na voltooiing van mijn zangstudie werkte ik een aantal jaren als zangeres in het klassieke muziekcircuit, zoals bij het koor van de Nationale Opera en het Amsterdams Barok Koor van Ton Koopman.

Vervolgens besloot ik mijn werkzame leven een wending te geven en deed ik de PABO. Na eerst een tijdje invalwerk te hebben gedaan ben ik sinds 2007 verbonden aan de Kathedrale Koorschool Utrecht. Eerst alleen als groepsleerkracht, daarna ook als dramadocent en muziekvakleerkracht. Om die taken goed te kunnen uitvoeren, voltooide ik de opleiding dramaspecialist, daarna de masterstudie ‘Music Education According to the Kodaly Concept’. Samen met collega Daniel Salbert vorm ik het muziekteam van de Koorschool. Beiden geven wij muzieklessen volgens de principes van de Kodaly-werkwijze.

Ik voel me helemaal op mijn plaats op de Kathedrale Koorschool. Het is een bijzondere school waar muziek de boventoon voert!