Home » Onze muziek » Kinderkoor Spelenderwijs

Kinderkoor Spelenderwijs

Kinderkoor Spelenderwijs

De Kathedrale Koorschool maakt graag muziekles mogelijk voor zoveel mogelijk kinderen. Daarom biedt het een muziekprogramma aan buiten schooltijd onder de naam ‘Kinderkoor Spelenderwijs’.

Naast het samen zingen doen kinderen hier muzikale activiteiten en spelletjes rondom ritme, dans en beweging.

De muzieklessen worden gegeven door Margareth Iping, tevens docent muziek aan de Kathedrale Koorschool.

Ze geeft haar lessen vorm volgens de principes van de Kodály werkwijze. Deze werkwijze staat voor veel zingen en het op een speelse manier eigen maken van allerlei muzikale vaardigheden.

Na een geslaagde kerstuitvoering in de Nicolaikerk samen met de kinderen van de Koorschool, wordt er in januari gestart met een nieuwe serie lessen, gericht op kinderen van 5 tot 7 jaar.
Dit keer zal zingen en muziek maken gecombineerd worden met theater activiteiten, zoals pantomimisch spel en het maken van tableaus. De dramalessen dragen veel bij aan de expressiviteit van de kinderen, bovendien genieten ze zichtbaar van de drama-opdrachten.
Omdat de combinatie van muziek en drama wat meer tijd vraagt, zullen de bijeenkomsten van deze cursus drie kwartier duren, en wederom gehouden worden in de concertzaal van de Koorschool.

tijden, tarieven, locatie

Start:  vrijdag 17 januari 
Lestijd: 15.45 uur – 16.30 uur
Volgende lesdata:  24 januari, 31 januari, 7 februari, 14 februari, 21 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart, 3 april
Cursusprijs: €90,00                                                                                                                          

Locatie: Kathedrale Koorschool, Plompetorengracht 5, Utrecht Ingang Ridderschapstraat naast kinderopvang De Melkfabriek

meer informatie en aanmelden: margareth@koorschoolutrecht.nl