Home » Onze muziek » Kathedrale Koor Utrecht

Kathedrale Koor Utrecht

kku3-kleinVanaf de oprichting is de koorschool verbonden met het Kathedrale Koor Utrecht. Maandelijks zingen de kinderen van groep 7 en 8 mee in de kathedraal, de groepen 5 en 6 zijn zo’n vijf maal per jaar van de partij.

Hoe gaat dat in z’n werk?
De leerlingen van groep 7 en 8 zijn aspirant-lid van het koor, dat een aparte vereniging is. De kinderen zingen samen met de ‘senioren’ – oud-leerlingen die op het koor zijn gebleven. Ze repeteren iedere donderdagavond van 19.00-20.00 uur in de concertzaal van de Koorschool. Eén maal per maand zingen ze mee met het voltallige koor in een viering in de Sint Catharinakathedraal in de Lange Nieuwstraat. Verder doen ze mee aan andere koorevenementen zoals het jaarlijkse studieweekend en de concertreis naar het buitenland, die eens per twee jaar plaatsvindt.

Repertoire
Favoriete componisten zijn Hendrik Andriessen, Herman Strategier, Maurice Pirenne en Daan Manneke. Uit een verder verleden komen Charpentier, Mozart en Haydn ook regelmatig aan bod. Dirigent van het Kathedrale Koor is Gerard Beemster en de vaste begeleider achter het orgel is Wouter van Belle.

Voor meer informatie over het koor zie www.kathedralekoorutrecht.nl