Home » Voor nieuwe ouders » Hoe werkt de toelating?

Hoe werkt de toelating?

Heb je een kind dat van zingen houdt? We hebben ieder jaar plaats voor 20 nieuwe leerlingen. Daarom passen we selectiecriteria toe. In dit artikel lees je er meer over.

We beginnen de toelating altijd met een auditie. Hierbij gaat het niet zozeer op het selecteren van de grootste talentjes, maar vooral om te bekijken of een kind van zingen houdt. Want als dat niet zo is, gaat hij of zij hier niet gelukkig worden en houdt alles op. Maar natuurlijk kijken we ook of je kind een gezonde zangstem heeft en muzikale aanwijzingen kan opvolgen.

We kijken ook naar schoolprestaties. Omdat zo ongeveer een vijfde van de schooltijd wordt besteed aan muziek, moet ieder kind in staat zijn zich in viervijfde van de tijd de leerstof eigen te maken. Dan is het wel wenselijk dat het tot nu redelijk soepel gelopen is op school. Daarom vragen we om schoolrapporten en onderzoeken we de vaardigheid in lezen, spelling en rekenen. 

Download de details
We hebben de gehele toelatingsprocedure op een rijtje gezet in een apart document, dat onder dit artikel te downloaden is. Je vindt er ook alle data waarop introductielessen, audities en dergelijke plaatsvinden. Heb je daarna nog vragen, neem dan contact op met directeur-bestuurder Margriet van der Ploeg via: Margriet@koorschoolutrecht.nl

Bekijk het alvast het liedje voor de auditie
Op de auditie zingen de kinderen het liedje Indianen-mars. Zij krijgen dat aangeleerd tijdens de introductieles. Onder dit artikel vind je een pdf met de bladmuziek en een midi-file met de pianopartij. 

Bijlagen

selectiecriteria en toelatingsprocedure- 2019

Inschrijfformulier Koorschool

Indianen-mars (bladmuziek)